среда, 9 января 2019 г.


Педагогічний тренінг «Педагог – вічний учень»

Виховання  та навчання дитини – це особлива професія. Від нас, від нашого вміння, майстерності, мистецтва, мудрості залежить розум, характер, воля, життя і щастя дитини. Зимові канікули для педагогів – це час удосконалення професійної майстерності. 3 січня у Ніжинському професійному аграрному ліцеї методистами  Рибак О.М. та Петровою Л.В. було проведено засідання Школи педагогічної майстерності «Шлях до успіху» - педагогічний тренінг «Педагог – вічний учень». Захід мав на меті активізувати творчий потенціал педагогічних працівників ліцею; удосконалити знання, уміння і навички організації різних видів педагогічної діяльності;стимулювати бажання педагогів підвищувати свій фаховий рівень.            
Рибак О.М. розпочала зустрів з «Притчи про мудрого вчителя» Василя Сухомлинського, головна думка якої полягає у тому, що справжній вчитель завжди сумнівається у своїх знаннях і готовий до навчання. Склавши «методичні пазли», колеги розглянути основні ідеї педагогів та філософів щодо особистісних якостей вчителя. Визначили свої позитивні та негативні риси.
       Під час  дискусійної каруселі « Учитель: хто він?» , яку провела        Петрова Л.В. , колеги порівняли роботу педагога з роботою лікаря, актора, художника, скульптора, будівельника.
         Найцікавішими стали завдання, під час виконання яких педагоги уявили себе учнями: вікторина “Вік живи - вік учись”, проектний психологічний тест  «Прогулянка лісом», вправи «Цікава математика», «Таксі», «Показуха».
Усі отримали заряд позитиву, творчості та щирі побажання щодо професійного зростання.


Комментариев нет:

Отправить комментарий