вторник, 26 декабря 2017 г.

"Ти можеш летіти!"
Відомо, що найкращий педагог той, хто пробуджує в учнів бажання вчитися. Щоб навчити дитину, треба не просто передати їй знання і вміння, а й викликати в неї пізнавальну активність. Важливим структурним елементом цієї активності і є мотивація, в якій виявляється ставлення учнів до навчання.
Як же сформувати в учня бажання вчитися? Як зробити так, щоб у нього не пропадав внутрішній стимул пізнавати нове, незалежно від того, скільки зусиль треба буде для цього докласти?
         На ці запитання знаходили відповіді учасники психолого – педагогічного семінару з елементами тренінгу «Роль педагога у підвищенні мотивації учнів до навчання», який 26 грудня  був проведений у Ніжинському професійному аграрному ліцеї. Методист  Рибак Олена Миколаївна та практичний психолог Музиря Наталія Володимирівна познайомили колег із основними мотивами до навчання та причинами спаду навчальної мотивації у підлітків.   

         Викладачі та майстри ліцею активно  працювали в групах,  складали пазли , визначали  риси  педагога, заповнюючи «діамант ». Колеги дізналися думку учнів ліцею, про те, яким повинен бути хороший педагог та які уроки їм подобаються, переглянувши відзняті інтерв’ю. Рецептами успіху віртуально поділились фіналісти конкурсуGlobalTeacherPrizeUkraine. Учасники семінару зробили висновок про те, що справжній учитель кожним своїм словом і дією має переконувати учнів у своїй щирості, доброзичливості і справедливості. Тільки за цієї умови можна виховувати позитивні мотиви до навчання, як до відповідальної, цікавої і радісної праці.







Комментариев нет:

Отправить комментарий